Oppassen geblazen!

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik zelf een oppas in huis had.

O wacht. Het ís ook kort geleden. Maar ergens is er de afgelopen maanden iets veranderd. De kleintjes worden groot. Het is oppassen geblazen!

De nacht die je wist dat zou komen

Het begon onschuldig. Met de twee buurjongetjes van een vriendin. Maar al snel werd het oppasduo Liz & Kim vaker gevraagd. En ineens was er die avond dat ze niet op kleine kindjes, maar op een peuter en een baby gingen passen, in de stad, tot twaalf uur. “Wat doe je dan als die baby gaat huilen?” vroeg ik bezorgd. “Dat zien we dan wel weer”, antwoordde de Puber.

Alarm!

En de baby gíng huilen. Niet even, nee, ze was er helemaal klaar mee. Zolang Liz en haar vriendinnetje in de kamer waren, met haar liepen of haar over het bolletje aaide, was ze stil, maar als de meisjes weggingen, ging het alarm af.

“We werden er gek van”, zei Liz.
“Dat snap ik”, zei ik (niet zonder enig leedvermaak, Liz was namelijk een huilbaby!)
“Ze hield niet meer op.”
“En toen? Ouders gebeld?”

Arme ouders

Arme ouders. Die zaten net lekker te eten, eindelijk weer eens samen, wijntje erbij, moesten ze terugkomen omdat de baby niet meer stil was te krijgen. Ik kreeg er spontaan een Deja Vu-gevoel van.

“Nee, hoor. We hebben op internet gekeken.”
“Wat?”
“We hebben gegoogled op ‘wat moet je doen als baby blijft huilen!”
“Echt? En toen?”
“Toen stond er dat je ze moest laten focussen op een klein lampje, dus toen hebben we zo’n nepwaxinelichtje op een kastje gezet en daar ging ze naar liggen kijken. Dat zagen we via de camera. En toen viel ze in slaap.”

Kind slimmer dan moeder?

Jeetje. Waarom heb ik dat nou nooit bedacht? Ik heb nooit gegoogeld op ‘baby blijft huilen’ of ‘kind drijft me tot wanhoop’. Misschien moet ik eens googelen op ‘kind is slimmer dan moeder’? Of zou het al te laat zijn?

I love oppassen!

Ondertussen blijven de oppasverzoeken binnenkomen. De meiden zijn er goed in. Dat zeg ik niet zonder trots, want het is fijn als je dochter goed kan oppassen. En ook al hebben wij nooit op Google gekeken ('hoe leer ik mijn dochter oppassen?') ergens hebben we tóch iets goed gedaan. We hebben ze geleerd hoe je oppast. En dat is goed.

Ik hoop dat ze hun hele leven blijven oppassen.

Tagged , ,

4 Responses to "Oppassen geblazen!"

 • gjans
  18 januari 2016 - 08:57

  Wat slim!!!

 • Angeliiek
  18 januari 2016 - 09:04

  WoW, slim!
  En goed bezig, dochter om trot op te zijn (en die tip van het lichtje had ik ook graag geweten bij mijn huilbaby…..)

 • Granny
  18 januari 2016 - 10:29

  Mijn kleine, grote slimme lieverd!!

 • Gironia
  18 januari 2016 - 16:16

  Prachtig en wat een slimme meid!

Leave a Reply