Naar de Zweedse hemel

De beurs nam gisteren een onverwachtse wending. Het werd een Meet & Greet!

IMG_1600Zeg nou zelf, hoe groot is de kans dat je op een klein Zweeds eilandje een lezer van je blog ontmoet? Ilse las in haar stand - bij onze stand om de hoek - mijn blog over Donso en kwam zich vervolgens even voorstellen. Erg grappig en vooral: gezellig! (En zo ziet u maar, u kunt Bloggers soms zomaar in het wild tegenkomen. Mocht dit u overkomen, raak dan niet in paniek en bedenk dat de meeste Bloggers ongevaarlijk zijn. 112 bellen is meestal niet nodig, benader de Blogger gerust, u zult zien dat ze vaak redelijk aangepast zijn!)

Nog leuke souvenirs gekocht? Ja, twee zwarte paraplu's. En een vest.

Rare jongens, die Vikingen 

IMG_1554Na de beurs bracht de boot - o, die kaneelbroodjes! - ons weer terug naar het hotel, vanwaar we doorpeddelden richting het centrum van Göteborg. We hadden mazzel, het Museum Scandinavische cultuur was toevallig op woensdagavond tot acht uur geopend. En zo kwamen we er niet alleen achter dat de Vikingen bepaald onhygiënisch waren (douchen vonden ze maar onzin en seks mocht je best ruiken) maar ook dat de Amsterdammers min of meer aan de wieg stonden van de stad Göteborg. De stad werd gebouwd volgens het plan-Amsterdam en het waren de kaaskoppen die de kanalen groeven. De eerste burgervader hier was zelfs een hollander! Vandaar dat wij ons hier zo thuisvoelden.

"010, als jullie dit nog lezen: dat wisten jullie niet he? Dat jullie eigenlijk de afgelopen dagen hebben doorgebracht in een soort sub-020! Oei oei!"

Hemel: linksaf!

IMG_1582-0Na het museum - doei Koning Knut - zetten we koers naar de Hemel. Dat bleek nog een flink eind lopen want de hemel bevond zich hier helemaal boven in de Gothia-towers, buiten de stad, op de topfloor. We hadden de locatie van deze Hemel gewoon via Google gevonden en het leek ons wel een mooie afsluiter voor onze tijd hier. Het bleek een goede keus: niet alleen was het uitzicht vanuit de Hemel echt fantastisch, ze serveerden er ook heerlijke cocktails! En daarna: heerlijk eten! Hier wilde je toch nooit meer weg?!

Kaviaarrrrrrrr

Toen ik tussen de (nep)kaviaar, bloemkoolmousse en amandeltaart door mijn telefoon even checkte, ontdekt ik een paar appjes van liz. "O ja", dacht ik toen ik las wat mijn dochter vandaag had beziggehouden, "O ja, kinderen!" (In de Hemel waren gelukkig niet zoveel kinderen!) "Die had ik ook nog!"

Vliegensvlug

Liz schreef dat ze me miste en plots miste ik haar ook. Na het toetje namen we dus toch maar snel de lift weer terug naar de Aarde. Tot straks mopjes, tot straks. Nog een nachtje en dan vlieg ik weer naar jullie toe! 

Tagged , ,

Leave a Reply