september 2017

Het was leuk jullie gekend te hebben!

Read more...

Hé lekker.

Net even op Wetenschap in Beeld mijn wekelijkse portie rampscenario's binnengehaald. Dat begon met de laatste foto's van de gisteren verbrande ruimesonde Cassini en het eindigde met tsunami's, ijstijden en Deep Impact.

Jongens, we vergaan weer!
Misschien kwam het doordat afgelopen weekend de aarde weer zou vergaan (niets van gemerkt, het was heerlijk zonnig en rustig in Schoorl!) of omdat ik de laatste tijd weer teveel Eco-thrillers heb gelezen (The Ice Limit is een aanrader!) maar ik had het gewoon weer even nodig. Even lezen over hoe verschrikkelijk mis het kan gaan als NASA een rondvliegend rotsblok over het hoofd ziet, of als er opeens een virus uitbreekt dat driekwart van de mensheid uitroeit.

Read more

Uit de kast? In de kast!

Read more...

“Mam? Mag ik even in jouw kledingkast kijken?”
“Huh? Hoezo?”
“Jij hebt van die leuke dingen. En ik heb niets om aan te trekken.”

Ietwat overrompeld (ik dacht dat mijn kledingkast veilig was, ik ben tenslotte uncool dus ik dacht dat mijn kleding dat ook was) mompel ik iets dat het midden houdt tussen ‘no way!’ en ‘ga je gang’. Meer aanmoediging heeft Liz niet nodig. Ze vist een zwarte trui (met glitterdraadjes) en een spijkerjasje uit mijn kast.

Read more

Code geel? Grapje zeker.

Read more...

We hebben er weer één. En wát voor een?! Code Geel!

En nee, Code Geel waarschuwt niet voor rondslingerende bananenschillen. Code Geel is het officiële weeralarm dat door het KNMI wordt afgekondigd bij drie spatten regen en een paar windstoten. De bijbehorende waarschuwing op de website voor Code Geel is: ‘Wees alert!’. Wow! Wees alert! ALERT! Dat ben ik anders echt nooit, als ik onderweg ben.

Read more

De doornen dragen rozen!

"Klaag niet dat de rozen doornen hebben, maar verheug je erover dat de doornen rozen dragen!"

Dat is mijn learning voor vandaag. Mijn spreuk. Ik 'trok' 'm zojuist uit het Doosje vol Inspiratie dat ik gisteravond van mijn BLF* kreeg tijdens een gezellige Verjaardagsafterparty.

Read more