Gaat 2015 voor verandering zorgen?

Ik sprak zo-even mijn nieuwe BFF bij De Telegraaf.

BFF ja. Want dat schijnen we te zijn, te oordelen naar de manier waarop ze me aansprak. ("Heeeeey, Esther!") Nou heb ik natuurlijk niets tegen het maken van Nieuwe Vrienden, maar ja, dan moeten ze me wel iets te bieden hebben. Iets meer dan een roddelkrant op tabloidformaat.

Van twee kanten

Trouwens, vriendschap moet van twee kanten komen. Vind ik. Iemand ongevraagd een krant toesturen is geen vriendschap, dat is stalken. Of op z’n minst opdringerig. Ik vroeg mijn nieuwe BFF hoe dat zo was gekomen, dat ik die krant kreeg, en ze zei ‘omdat je in het bestand staat’. Ze vond het eigenlijk een beetje flauw dat ik niet onverdeeld enthousiast was over de actie. “Het is toch gratis?”

“Tja”, zei ik. “De regen is ook gratis!”

Grapje van Es

Ik grapte dat ik Vrouw en de Weekendbijlage wel leuk vond, maar dat ze bij zo’n volgende ‘spontane’ actie de krant én de bezorger in neutrale verpakking moest versturen. “Dat doen ze bij de Pabo tenslotte ook." En: "Ik heb ook búren hoor!" Daar kon mijn nieuwe BFF niet om lachen. Toen wist ik zeker dat het niets werd tussen ons. Geen gevoel voor humor. Daar knap ik op af.

Profetische woorden

De laatste krant die ik ontving heb ik bij wijze van afscheid helemaal gelezen. Als toetje las ik mijn horoscoop. “Er komen grote veranderingen aan”, kopte de Maagd. En ja, die komen er inderdaad aan. Toch grappig, een krant waar zoveel onzin in staat, blijkt met zijn horoscoop dicht bij de waarheid te zitten, daar zit iets omgekeerd evenredigs in.

2015 gaat voor verandering zorgen. Dat weet ik. Ik vrees alleen dat De Telegraaf - ondanks hun gratis actie - daarvan géén onderdeel van zijn.

Advent dag 1

Advent dag 1

Adventdag 1 Tel af met Es

Knoop doorgehakt: me eindelijk laten doorverbinden met het Bel-me-niet-register om luid en duidelijk mijn gegevens door te geven.

Op 1 december begint de Advent.

Officieel: de aanloopperiode naar kerst waarin Christenen zich voorbereiden op (weder)geboorte van Jezus. Officieus: de tijd waarin Kerst met Linus op TV is. Ik tel af door elke dag een knoop door te hakken of een goede daad te verrichten. Afrekenen met de sores en met Kerst helemaal Zen aan tafel. Wie doet er mee? Welke knoop hak jij vandaag door?

4 Responses to "Gaat 2015 voor verandering zorgen?"

 • Eline
  1 december 2014 - 12:12

  O vreselijk, die bellers. En dat register helpt helemaal niet hoor!

 • Eline
  1 december 2014 - 12:17

  En wat zijn de veranderingen dan?

 • Cleo
  1 december 2014 - 13:07

  Het bel me niet register helpt bij mij wel. Ik word eigenlijk nooit meer gebeld.
  Je maakt ons wel nieuwsgierig met je veranderingen.

  Voor mij ook grote veranderingen. Aangezien ik niet meer aan de bak kom heb ik besloten om me als zelfstandig financieel adviseur te vestigen. Wellicht geen vetpot maar nu heb ik ook niets. Ik heb er eigenlijk wel zin in. Ben klaar met al die sollicitaties, of je bent te oud, of het zijn bedrijven waar je eigenlijk niet wilt werken. Me nog even door het PE Plus examen heen worstelen, uit alle publicaties blijkt dat ook nog een behoorlijke opgave en dan ga ik er voor.

 • Tanja
  3 december 2014 - 23:31

  Ik denk ook dat er grote veranderingen komen in 2015 en dat die lang niet allemaal even positief zullen zijn 🙁 Als ik alleen al denk aan de zorg word ik niet blij. Maar ik probeer er nog maar niet aan te denken, ook niet dat er bij mijn mans werkgever nu ineens veel mensen boventallig worden geplaatst ;-( Ik wacht het maar rustig af.
  Cleo, heel goed dat je nu zo actie gaat ondernemen, respect! Ik zal duimen dat het examen je meevalt en dat je in goed ondernemersweer terecht komt!

Leave a Reply